Elektronikus könyvek

A neten számtalan könyv elérhető legálisan elektonrikus formátumban. Az e-könyveket olvashatjuk számítógépen vagy akár okostelefonunkon is. Bár az okostelefonnak hatalmas előnye, hogy mindig rendelkezésre áll, fogyasztása és apró kijelzője miatt egy könyvnél jóval kevésbé kellemes olvasni rajta.

Bár az áruk jelenleg még elég borsos, kaphatóak kifejezetten elektronikus könyv olvasásra szánt hardverek is. Az e-könyv olvasók kijelzője e-papír technológiát használ, amelynek lényege, hogy nincs háttérvilágítása, és csak akkor fogyaszt áramot, amikor lapozunk. Az e-könyv olvasókon így egy-egy feltöltéssel akár 6-8000 oldalt is elolvashatunk. Az e-papír szinte megtévesztésig hasonlóan néz ki, mint a hagyományos papír, és egyáltalán nem bántja a szemet, lehetővé téve akár a hosszú regények olvasását is.

Egyes e-könyv olvasók beépített szótárral, jegyzetelési lehetőséggel és internet eléréssel is rendelkeznek. Mivel a memóriájukban több száz könyv is elfér, akár egész könyvtárunkat magunkkal cipelhetjük olvasónkban.

Ha nem elégszünk meg az ingyenes tartalmakkal, angol nyelven több könyvesboltból is rendelhetünk e-könyveket, a papír alapú változatnál kedvezőbb áron.

Olvasas2009. okt.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!