Időszakítás olvasásra

Sokan panaszkodnak, hogy nincs idejük olvasni, időt szerezni pedig viszonylag könnyen lehet. Ha van okostelefonunk, és azon olvasunk, a könyvünk mindig nálunk van, máskülönben érdemes valamiben magunkkal hordani, hogy amikor akad pár perc szabadidőnk, elővehessük.

Ha tömegközlekedéssel utazunk, ez rengeteg időt ad számunkra az olvasáshoz. Bár a mozgó járműveken sokan hányingert kapnak olvasás közben, ez megelőzhető, ha az ablak közelébe ülünk, és időnként kinézünk rajta.

Olvasni akár séta közben is lehet, bár ezt sokan nem találják kényelmesnek. Nem kell sok idő, hogy a séta közbeni olvasást megszokd, és biztonságosan alkalmazni tudd. A járdán eléd kerülő tereptárgyak vagy emberek eleinte ijesztőnek tűnhetnek, idővel azonban automatikusan megtanulod a látómeződ perifériáján időben észlelni, és kikerülni őket. Ha séta közben olvasol, természetesen fontos, hogy csak olyan helyen tedd ezt, ahol nem áll fenn a veszélye, hogy valamilyen járművel találkozol.

A sorban állás, és más várakozással töltött időszakok is nagyon jók az olvasásra. Ezzel nem csak rengeteg haszontalan időt tudunk hasznosan eltölteni, de unatkozni vagy a hosszas sor miatt morgolódni sem fogunk, ami külön nyereség lehet.

A kihasználatlan idők kitöltése mellett természetesen fel is válthatjuk olvasásra az eddig másra szánt időnket, például nézhetünk kevesebbet TV-t vagy a napilapok helyett is olvashatunk könyveket.

Olvasas2009. okt.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

boscon

nagyon jó tippek, én magam is szeretek olvasni bárhol. a gondom inkább az, hogy (még) a könyvet (is) cipelni kell. többnyire ugyanis olyan könyvet lenne kedvem az úton olvasni, ami vagy nagyon vaskos kötet, vagy hatalmas és nem fér a retikülömbe :D /boscon.hu